26 de juny de 2023
El restaurant Omnívor d’Olesa de Montserrat, ens comparteix la recepta d’un plat icònic: el tàrtar de botifarra del perol amb pa a l’anglesa. Aquest plat combina productes de proximitat del Parc Rural del Montserrat amb elements de la gastronomia clàssica francesa, fusionant així ambdues tradicions culinàries. És una recepta ideal per fer com a entrant o platet per compartir ara a l’estiu. Preneu nota:
Ingredients:
- 2 botifarres blanques del Perol
- 1 cullerada de tàperes picades
- 1 cullerada de cogombrets envinagrats picats
- 1 pa Anglès
- 3 cullerades de salsa Omnívor
- 1 Nou caramel·litzada
- Ceba deshidratada
- Ceba roja envinagrada
Ingredients per la salsa Omnívor:
- 1 ou ecològic de les gallines del Jordi criades en llibertat
- Oli d’Olesa
- Sal del Delta
- Suc d’una llimona
- Pebre negre mòlt
- 1 cullerada de salsa Perrins
- 1 cullerada de mostassa Dijon
- 1 cullerada de salsa mostassa
Ingredients ceba roja envinagrada:
- 90 ml d’aigua
- 90 ml de vinagre de sidra
- 1 cullerada de sucre morè o panela (sucre de canya sense refinar)
- ¼ cullerada de sal
- 1 bitxo (xile)
- 1 gra d’all
- 1 fulla de llorer
Elaboració de la ceba roja envinagrada:
- Escalfem l’aigua amb el sucre, la sal, el vinagre i les espècies i ho barregem fins que quedi completament dissolt.
- Tallem la ceba en juliana, la posem en un pot de vidre i la cobrim amb la barreja anterior.
- Tapem el pot i deixem reposar dues hores abans de consumir.
Elaboració del plat:
- Retirem la pell de la botifarra, posteriorment la tallem a daus a la brunesa.
- Amb la resta d’ingredients, utilitzem el mateix tall.
- En el got de la batedora, posem l’ou, la sal, el pebre i el suc de llimona i la meitat de l’oli. Posant la batedora tocant el fons, la fem funcionar a velocitat baixa fins que la barreja estigui emulsionada. Reservem.
- Afegim les dues mostasses i la salsa Perrins, barregem amb una cullera.
- Barregem tots els ingredients juntament amb la salsa i ho emplatem de forma delicada.
- Podem acabar decorant amb uns grans de pebre rosa per complementar la ceba envinagrada.
- Acompanyarem amb un pa anglès tallat i torrat.