Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Paté casolà de fetge de cabrit

  • guia-cabrit-siluete-v3_removed_page-0001

10 de desembre de 2024



El paté fetge de cabrit és una recepta perfecta per sorprendre els vostres convidats durant aquestes les festes. Amb una textura suau i un sabor intens, aquest paté porta un toc gourmet a qualsevol taula. El fetge de cabrit, és ideal per a aquells que busquen un plat diferent i especial per les celebracions nadalenques. Seguiu els passos d’aquesta recepta i aconseguiu un resultat espectacular, ideal per començar un dinar festiu o per acompanyar un bon aperitiu.

 

Ingredients: 

  • 1 fetge de cabrit
  • 2 cebes tendres
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de romaní
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de sàlvia
  • 20 g de mantega
  • 50 ml de vi ranci o vermut negre
  • 100 ml de nata liquida
  • 1 tira de pell de llimona
  • Pa de pagès
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Elaboració: 

  1. Poleix el fetge del cabrit i talla’l a daus mitjans. Pela i pica
    les cebes i els alls.
  2. Posa una paella al foc amb la mantega i un raig d’oli.
    Daura el fetge a foc mitjà per tot el voltant i reserva’l.
  3. A la mateixa paella sofregeix les cebes i els alls durant 15
    minuts, ara a foc suau.
  4. Afegeix-hi el fetge i el vi ranci. Remena-ho i deixa que
    redueixi.
  5. Posa-hi les herbes, la pell de llimona i un bon raig d’aigua
    i que cogui durant 10 minuts més.
  6. Afegeix-hi la nata i deixa-ho coure a poc a poc encara
    uns minuts més fins que quedi un guisat cremós.
  7. Apaga el foc, retira els aromàtics i tritura-ho fins a obtenir
    un paté de textura cremosa.
  8. Rectifica de sal, pebre i guarda’l en un pot que es pugui
    tancar hermèticament per a conservar-lo millor.
  9. Per a evitar que s’oxidi per fora, fon una mica més de
    mantega i unta el paté. Guarda’l a la nevera unes hores
    fins que prengui textura.
  10. Acompanya el paté amb unes torradetes de pa, pell de
    cítric ratllat i uns cogombrets en vinagre.

Amb aquesta recepta de paté casolà de fetge de cabrit, podreu afegir un toc exquisit i sofisticat a les vostres festes. No dubteu a provar-la i impressioneu els vostres convidats amb un plat ple de sabor i tradició!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona