10 de desembre de 2024
El paté fetge de cabrit és una recepta perfecta per sorprendre els vostres convidats durant aquestes les festes. Amb una textura suau i un sabor intens, aquest paté porta un toc gourmet a qualsevol taula. El fetge de cabrit, és ideal per a aquells que busquen un plat diferent i especial per les celebracions nadalenques. Seguiu els passos d’aquesta recepta i aconseguiu un resultat espectacular, ideal per començar un dinar festiu o per acompanyar un bon aperitiu.
Ingredients:
- 1 fetge de cabrit
- 2 cebes tendres
- 2 grans d’all
- 1 branca de romaní
- 1 branca de farigola
- 1 branca de sàlvia
- 20 g de mantega
- 50 ml de vi ranci o vermut negre
- 100 ml de nata liquida
- 1 tira de pell de llimona
- Pa de pagès
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració:
- Poleix el fetge del cabrit i talla’l a daus mitjans. Pela i pica
les cebes i els alls.
- Posa una paella al foc amb la mantega i un raig d’oli.
Daura el fetge a foc mitjà per tot el voltant i reserva’l.
- A la mateixa paella sofregeix les cebes i els alls durant 15
minuts, ara a foc suau.
- Afegeix-hi el fetge i el vi ranci. Remena-ho i deixa que
redueixi.
- Posa-hi les herbes, la pell de llimona i un bon raig d’aigua
i que cogui durant 10 minuts més.
- Afegeix-hi la nata i deixa-ho coure a poc a poc encara
uns minuts més fins que quedi un guisat cremós.
- Apaga el foc, retira els aromàtics i tritura-ho fins a obtenir
un paté de textura cremosa.
- Rectifica de sal, pebre i guarda’l en un pot que es pugui
tancar hermèticament per a conservar-lo millor.
- Per a evitar que s’oxidi per fora, fon una mica més de
mantega i unta el paté. Guarda’l a la nevera unes hores
fins que prengui textura.
- Acompanya el paté amb unes torradetes de pa, pell de
cítric ratllat i uns cogombrets en vinagre.
Amb aquesta recepta de paté casolà de fetge de cabrit, podreu afegir un toc exquisit i sofisticat a les vostres festes. No dubteu a provar-la i impressioneu els vostres convidats amb un plat ple de sabor i tradició!