2 de gener de 2023
Un pa de pessic clàssic de la cuina tradicional catalana és el de poma. En aquesta recepta del Gourmet Català us animem a elaborar un pa de pessic de poma perfecte per fer amb els més petits de casa. És un pastís ideal per esmorzar, berenar o de postres. Preneu nota:
Ingredients:
- 250 ml de llet
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre
- Un sobre de llevat químic
- Un parell d’ous
- I un parell o tres de pomes
- Confitura d’albercoc
- Melmelada al gust
Elaboració:
- Incorporem la farina, el sucre, el llevat, la llet i els dos ous a un bol i ho barregem fins que quedi una massa homogènia.
- Pelem les pomes i les tallem a daus petits.
- Afegim les pomes al bol on tenim la barreja i ho remenem tot.
- Tapem la barreja amb paper sulfurat o de forn i ho deixem reposar.
- Pelem i tallem una poma a làmines per decorar el pastís i les afegim a la massa.
- Enfornem durant tres quarts d’hora a 150º.
- Una vegada cuit, el pintem amb confitura d’albercoc i el presentem amb la nostra melmelada preferida (opcional).
Bon profit!