14 d'octubre de 2024
Aquesta tardor et proposem una recepta deliciosa i reconfortant: mongetes de Castellfollit del Boix amb bolets. Les mongetes, un producte autòcton d'aquest municipi, es combinen amb bolets de temporada per oferir un plat nutritiu, ideal per als dies més frescos. Perfecte per a dues persones, aquesta recepta et portarà uns 40 minuts de preparació i és ideal per gaudir dels sabors autèntics de la nostra terra durant aquesta època de l'any.
Ingredients:
- 250 g de mongetes de Castellfollit del Boix
- 200 g de barreja de bolets escaldats (fredolics, camagrocs i rovellons)
- 50 g de botifarra de perol
- 2 trossos de cansalada viada
- 1 tros de pernil tallat a trossets
- 2 talls de cansalada fumada
- 2 grills d’all
Elaboració:
Les mongetes es posen en remull el dia abans i es bullen amb aigua i sal a foc lent.
- En una cassola de terrissa s’hi posa un raig d’oli d’oliva, els alls i la cansalada tallada fins que trenqui el color.
- Després es posa la botifarra, el pernil i la cansalada fumada tot a trossos.
- Quan està cuit s’afegeixen els bolets, una branqueta de sajolida i una tassa d’aigua.
- Es remena.
- Es tiren les mongetes cuites amb l’aigua de bullir-les (3 gots aproximadament) i a foc lent durant 3/4 d’hora aproximadament, vigilant que no es quedi sense suc.
Gaudeix d’aquestes mongetes de Castellfollit del Boix amb bolets i fes que la tardor sigui encara més deliciosa!