5 de febrer de 2024
La recepta que us compartim avui té com a protagonistes dos productes estrella del Parc Rural del Montserrat: el cabrit i la mel. Es tracta d'una original proposta de dificultat mitja que tindreu enllestida en 1 hora. El gust del cabrit combinat amb la mel de romaní sorprendrà als vostres convidats, segur! Aquesta recepta la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia. Què, ens posem el davantal i comencem a cuinat?
A continuació us detallem els ingredients que necessitareu i els passos a seguir per fer aquesta deliciós plat.
Ingredients (2 persones)
- 2 espatlles de cabrit
- 4 patates mitjanes
- 2 cebes de figueres
- 1 carbassó
- 4 – 5 grans d’alls
- 4 cullerades de mel de romaní
- ½ got d’anís sec • ½ got de brandi
- 2 branques de romaní
- 2 fulles de llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i Pebre
El·laboració
- Escalfa el forn a 150 °C
- Pela les patates i la ceba; neteja el carabassó; talla les verdures a rodanxes de ½ centímetre de gruix i aixafa els grans d’alls
- Salpebra generosament el cabrit per ambdós costats
- Disposa les verdures intercalades a la base d’una safata de forn, afegint-hi sal, pebre, un raig d’aigua i un rajolí d’oli. Tapades, fes-les coure uns 15 minuts
- Treu la safata del forn i, al damunt de les verdures, posa-hi les espatlles de cabrit. Rega-les amb els licors i afegeix-hi els aromàtics
- Tapa un altre cop la safata, amb paper d’alumini, i torna a posar-la al forn. Ara la cocció és de 30-45 minuts, a 180 °C.
- Retira el paper d’alumini i, amb l’ajuda d’un pinzell, unta una capa de mel de romaní al damunt de les espatlles abans de tornar a introduir la safata al forn i, ara destapat, fes-ho coure 10-15 minuts més
- Si veus que cal i per evitar que s’assequi, afegeix-hi una mica d’aigua i fes una altra passada de mel amb el pinzell pel damunt de les espatlles
- Amb un punxó o forquilla, ves comprovant que quedin ben tendres fins al punt de retirar-les del forn
- Deixa-ho reposar abans de servir.
Bon profit!