28 de novembre de 2022
Estem a punt d’entrar a l’hivern i comencen a venir de gust els plats calents i reconfortants. En aquesta recepta us animem a elaborar la tradicional escudella catalana, un plat ideal i típic de les festes nadalenques que no pot faltar a taula. El restaurant La Bruixa d’Abrera ens ha cedit la seva recepta, preneu nota per fer-la a casa:
Ingredients (4 persones):
Per la pilota:
- ¼ de carn picada
- 1 ou
- 50 gr de pa ratllat
- All i julivert
Pel caldo:
- 1 os de pernil
- 1 espinada
- ¼ de vedella
- 1 cuixa de pollastre
- ½ botifarra negra
- 50 gr de mantega
- 1 nap
- 1 pastanaga
- 1 porro
- Api
Per la sopa:
- 1 paquet de fideus del nº2
- ½ pot de cigrons i mongetes blanques cuites
- ½ col blanca
- 4 patates
- Sal
Elaboració
Elaboració de la pilota:
- Barregem la carn picada, l’ou i el pa ratllat fins que quedi una mescla homogènia
- Afegim un pessic d’all i julivert i tornem a amassar
- Salpebrem
- Hi donem forma de pilota
- Ho deixem reposar 1 hora
Elaboració del caldo:
- Posem a bullir uns 3 litres d’aigua aprox
- Tallem les verdures a trossos grans
- Un cop l’aigua arrenqui el bull, afegim tots els ingredients
- Ho deixem bullir a foc lent unes 2 hores
Elaboració de la sopa:
- Una vegada tenim el caldo fet, ho colem tot i el reservem
- Posem el caldo al foc i hi afegim els cigrons, les mongetes blanques i un tros de botifarra negra
- Quan arrenqui el bull, hi afegim la col, la pilota i els fideus.
- Corregim de sal
La millor manera d’acompanyar l’escudella és amb un vi negre jove, intens, afruitat i amb prou estructura per equilibrar la intensitat de sabor de la carn d’olla.
Bon profit!