Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El formatge El Cingle, de La Frasera, guanya la medalla d’or al Fòrum Gastronòmic de Girona 2025

  • 484912557_18350337658150120_5155041070352616458_n

16 d'abril de 2025



La formatgeria La Frasera, un dels productors destacats del Parc Rural del Montserrat, ha estat guardonat amb la medalla d'or al concurs Fòrum Gastronòmic de Girona 2025 - Formatges Artesans de Catalunya, organitzat per ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà).

 

El premi ha estat per al seu formatge El Cingle, escollit com el millor en la categoria de formatges de cabra de coagulació enzimàtica, premsats i madurats. Es tracta d’una distinció de gran valor, ja que el formatge de cabra és el més elaborat a Catalunya, fet que converteix aquesta categoria en una de les més competitives del certamen, tant per la quantitat com per la qualitat de les peces presentades.

 

El Cingle és un formatge de coagulació enzimàtica amb escorça rentada, de textura tova i amb un aroma intens i característic, propi de les escorces rentades. Es pot gaudir tant sol, com a taula, o fos, ideal per a plats com la raclette.

 

La Frasera és una formatgeria familiar i artesana, fortament arrelada al territori, en concret a Vacarisses. Tots els seus productes es fan amb llet procedent exclusivament del Parc Rural del Montserrat. A més, el seu projecte destaca pel compromís amb la sostenibilitat ambiental, ja que utilitza biomassa com a font d’energia i compta amb plaques fotovoltaiques amb bateries per a l’autogeneració elèctrica.

 

Aquest reconeixement suposa no només una recompensa al bon fer d’aquesta formatgeria, sinó també un impuls a la visibilització dels productors locals i el valor de l’artesania alimentària catalana.

 

Més informació:  

Marta Martínez 

Tècnica del Parc Rural del Montserrat 

679 71 43 82

martinezsrtb@diba.cat

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona