25 de setembre de 2024
La recepta d’aquest mes és cuixa de cabrit farcida amb peres i nous, una combinació perfecta per a la tardor. El cabrit i les peres són ingredients de temporada, ideals per a plats nutritius i saborosos. Aquesta recepta està pensada per a dues persones i et portarà uns 45 minuts a preparar-la. Un plat deliciós i reconfortant per gaudir dels sabors autèntics de la nostra terra!
Ingredients:
Elaboració:
Renta els bolets i talla’ls a tires. Pela els alls tendres i talla’ls per la meitat. Trosseja les nous.
Daura els bolets, amb els alls tendres i les nous, en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva.
Treu l’os del palpís o part superior de la cuixa, amb cura de no tallar-la en excés. Salpebra la cuixa i omple-la amb el farcit de bolets.
Lliga la cuixa amb fil perquè quedi ben premuda i no s’escapi el farcit de l’interior.
Escalfa una cassola, a foc mitjà amb un raig d’oli d’oliva, per enrossir-hi la cuixa per tot el voltant de la peça. Un cop daurada, treu-la de la paella.
Pela la ceba tendra i talla-la a daus petits. Pela la pera i talla-la a octaus.
A la mateixa cassola, afegeix l’all, la ceba tendra, les panses i el llorer. Salpebra-ho i deixa que sofregeixi, a foc lent.
Torna a posar-hi la cuixa, ara amb les peres i el vi i deixa que redueixi.
Afegeix-hi un raig d’aigua i tapa-ho amb paper de forn. Deixa-ho rostir uns 15-20 minuts a 160°. Cal constantment anar regant la peça amb el suc mentre es va fent.
Un cop cuita, deixa-la reposar uns minuts, tapada. Després, retira el fil i talla-la a rodanxes per servir-la.
Trobareu aquesta i altres receptes de cabrit a la Guia del cabrit, editada per la fundació Alícia.
I ara, a gaudir del plat. Bon profit!