Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Cigrons saltats amb col de l’Hort del Puig i iogurt

  • Captura de Pantalla 2023-09-20 a las 10.14.40

4 d'octubre de 2023



La col verda manresana és un producte autòcton del Bages i ara que en comença la temporada us proposem una recepta que ens suggereix La Fundació Alícia i que està elaborada amb productes de l’Hort del Puig (Castellbell i El Vilar): Cigrons saltats amb col i iogurt

 

Ingredients (4 persones):

  • ½ col verda manresana petita
  • 300 g de cigrons menuts cuits
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • Oli d’oliva verge extra del Bages
  • Julivert picat
  • Sal i pebre

 

Per a la salsa de iogurt:

  • 1 iogurt
  • 1 cullerada de maionesa
  • Suc de llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre rosa molt
  • Herbes fresques trinxades
  • Sal i pebre

 

Elaboració:

 

  1. Escorrem els cigrons i els reservem.
  2. Pelem i ratllem les pastanagues. 
  3. Pelem el nap i el tallem a daus petits.
  4. Netegem la col verda i la tallem a juliana fina.
  5. En una paella amb oli, ofeguem durant un minut les pastanagues. Hi afegim la col i el nap. Ho remenem i ho salpebrem. Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà.
  6. Hi afegim els cigrons, ho remenem i ho saltegem tot plegat uns minuts a foc viu. Ho posem a punt de sal i pebre. 
  7. Barregem els ingredients de la salsa de iogurt i ho condimentem al gust.
  8. Servim el saltat de col i cigrons amb la salsa de iogurt i julivert picat pel damunt.

 

Bon profit!

 

Podeu trobar més receptes amb col manresana a la guia publicada pel Rebost del Bages: 'La Col Verda Manresa, un tresor gastronòmic d'hivern del Bages' .


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona