4 d'octubre de 2023
La col verda manresana és un producte autòcton del Bages i ara que en comença la temporada us proposem una recepta que ens suggereix La Fundació Alícia i que està elaborada amb productes de l’Hort del Puig (Castellbell i El Vilar): Cigrons saltats amb col i iogurt
Ingredients (4 persones):
- ½ col verda manresana petita
- 300 g de cigrons menuts cuits
- 2 pastanagues
- 1 nap
- Oli d’oliva verge extra del Bages
- Julivert picat
- Sal i pebre
Per a la salsa de iogurt:
- 1 iogurt
- 1 cullerada de maionesa
- Suc de llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre rosa molt
- Herbes fresques trinxades
- Sal i pebre
Elaboració:
- Escorrem els cigrons i els reservem.
- Pelem i ratllem les pastanagues.
- Pelem el nap i el tallem a daus petits.
- Netegem la col verda i la tallem a juliana fina.
- En una paella amb oli, ofeguem durant un minut les pastanagues. Hi afegim la col i el nap. Ho remenem i ho salpebrem. Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà.
- Hi afegim els cigrons, ho remenem i ho saltegem tot plegat uns minuts a foc viu. Ho posem a punt de sal i pebre.
- Barregem els ingredients de la salsa de iogurt i ho condimentem al gust.
- Servim el saltat de col i cigrons amb la salsa de iogurt i julivert picat pel damunt.
Bon profit!
Podeu trobar més receptes amb col manresana a la guia publicada pel Rebost del Bages: 'La Col Verda Manresa, un tresor gastronòmic d'hivern del Bages' .