Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Fricandó de cabrit amb pasta fresca

  • Captura de pantalla 2024-11-05 151720

2 de novembre de 2024



Per aquesta tardor, et presentem una recepta que captura l’essència de la temporada: cabrit amb pasta fresca i bolets de temporada. El cabrit, un ingredient clàssic de la nostra cuina que aporta una textura sucosa i un sabor intens, es combina perfectament amb els bolets i la pasta. Ideal per a dues persones, aquesta recepta requereix una hora de preparació, perfecta per aquells moments en què desitges gaudir d'un àpat deliciós.

Ingredients:

  • 400 g de cabrit tallat a trossos
  • 500 g d’aigua o brou de cabrit
  • 150 g de pasta fresca
  • 200 g de bolets de temporada
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 grans d’alls
  • 1 grapat de fruits secs torrats
  • 50 ml de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • 1 anís estrellat
  • Farina per a arrebossar
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

  1. Neteja i ratlla els tomàquets. Pela i pica la ceba i l’all. Neteja els bolets i talla’ls a tires.
  2. Salpebra i enfarina els talls de cabrit. És important eetirar l’excés de farina.
  3. Posa una paella, amb un rajolí d’oli d’oliva, a foc fort, i daura el cabrit. Un cop hagi agafat color, retira’l i
    reserva’l.
  4. A la mateixa paella, posa-hi la ceba i l’all i enrosseix-los, amb el foc més baix, durant 5 minuts. Aleshores afegeix-hi el tomàquet ratllat i deixa-ho sofregir durant 20-25 minuts.
  5. Incorpora-hi els bolets, corregeix de sal i pebre i remena-ho bé durant uns minuts més.
  6. Incorpora el cabrit i el vi ranci i segueix remenant fins que redueixi. Després posa-hi els aromàtics, el brou i deixa que vagi fent, ara a foc lent, uns 25-30 minuts.
  7. Mentrestant, fes bullir la pasta fins que estigui grenyal. Cola-la, refreda-la i reserva-la tot afegint-hi un rajolí d’oliva verge.
  8. Un cop cuinat el cabrit, disposa’l damunt la pasta i reparteix els fruits secs molts pel damunt. Segueix remenant.
  9. Acabat el plat, si es vol, s’hi pot afegir una mica de formatge de cabra ratllat.

Prepareu-vos per sorprendre els vostres convidats amb aquesta delícia que segur es convertirà en un favorit de la temporada!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona