2 de novembre de 2024
Per aquesta tardor, et presentem una recepta que captura l’essència de la temporada: cabrit amb pasta fresca i bolets de temporada. El cabrit, un ingredient clàssic de la nostra cuina que aporta una textura sucosa i un sabor intens, es combina perfectament amb els bolets i la pasta. Ideal per a dues persones, aquesta recepta requereix una hora de preparació, perfecta per aquells moments en què desitges gaudir d'un àpat deliciós.
Ingredients:
- 400 g de cabrit tallat a trossos
- 500 g d’aigua o brou de cabrit
- 150 g de pasta fresca
- 200 g de bolets de temporada
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba de Figueres
- 2 grans d’alls
- 1 grapat de fruits secs torrats
- 50 ml de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- 1 anís estrellat
- Farina per a arrebossar
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Neteja i ratlla els tomàquets. Pela i pica la ceba i l’all. Neteja els bolets i talla’ls a tires.
- Salpebra i enfarina els talls de cabrit. És important eetirar l’excés de farina.
- Posa una paella, amb un rajolí d’oli d’oliva, a foc fort, i daura el cabrit. Un cop hagi agafat color, retira’l i
reserva’l.
- A la mateixa paella, posa-hi la ceba i l’all i enrosseix-los, amb el foc més baix, durant 5 minuts. Aleshores afegeix-hi el tomàquet ratllat i deixa-ho sofregir durant 20-25 minuts.
- Incorpora-hi els bolets, corregeix de sal i pebre i remena-ho bé durant uns minuts més.
- Incorpora el cabrit i el vi ranci i segueix remenant fins que redueixi. Després posa-hi els aromàtics, el brou i deixa que vagi fent, ara a foc lent, uns 25-30 minuts.
- Mentrestant, fes bullir la pasta fins que estigui grenyal. Cola-la, refreda-la i reserva-la tot afegint-hi un rajolí d’oliva verge.
- Un cop cuinat el cabrit, disposa’l damunt la pasta i reparteix els fruits secs molts pel damunt. Segueix remenant.
- Acabat el plat, si es vol, s’hi pot afegir una mica de formatge de cabra ratllat.
Prepareu-vos per sorprendre els vostres convidats amb aquesta delícia que segur es convertirà en un favorit de la temporada!