Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Cabrit enfangat

  • guia-cabrit-siluete-v3_removed_page-0001 (1)

17 de gener de 2025



Les espatlles de cabrit enfangades són el plat perfecte per gaudir de la calidesa de la cuina d’hivern. A l’hivern, quan el fred convida a plats reconfortants, aquesta recepta esdevé una aposta segura perfecta per compartir amb família i amics!

 

Ingredients: 

  • 2 espatlles de cabrit
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 pastanagues
  • 1 taronja
  • 4 grans d’all
  • 200 ml de vi blanc
  • 2 branques de romaní i de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre vermell dolç
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Per a la guarnició:

  • Formatge cremós
  • Cebes dolces petites

 

Elaboració:

  1. Salpebra les espatlles de cabrit i unta-les generosament amb el pebre vermell dolç.
  2. Pela les cebes i talla, a daus de mida mitjana, tant les
    cebes com les pastanagues i els alls. En una safata de forn, disposa les verdures com a base
    i col·loca-hi a sobre les espatlles, Afegeix el vi blanc, les herbes i dues tires de pell de taronja. Aboca oli d’oliva fins a cobrir les espatlles.
  3. Tapa-ho i deixa-ho macerar dotze hores a la nevera.
  4. Escalfa el forn a 140 graus i, un cop calent, introdueix-hi la safata. Cal una cocció d’entre una hora i mitja i dues hores. Fes comprovacions periòdiques, punxant les espatlles, per vigilar que quedin ben tendres.
  5. Quan treguis la safata del forn, deixa que es refredi perquè sedimentin tots els sabors.
  6. Escaliva les cebes senceres al forn durant 45-50 minuts aproximadament. Un cop cuites, pela-les i talla-les a quarts. Reserva-les.
  7. Escorre les espatlles i talla-les en dos trossos. Decanta l’oli de la safata i guarda’l per a altres ocasions.
  8. Posa a reduir el suc de la safata perquè adquireixi una mica de consistència. Treu els aromàtics i cola la salsa perquè quedi més espessa. Rectifica-la de sal i pebre i torna a posar-hi les espatlletes a dins.
  9. Serveix el cabrit ben calent, amb la salsa, acompanyat d’una cullerada de formatge cremós i les cebetes escalivades i salpebrades.
 

Gaudeix d’aquestes espatlles de cabrit al forn, un plat que porta la calidesa i el sabor de l’hivern directament a la teva taula. Bon profit!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona