30 de gener de 2023
El mató de Montserrat és un dels ingredients estrella del Parc Rural del Montserrat. En aquesta ocasió us animem a elaborar un tiramisú fet amb el mató com a producte protagonista. La recepta d’aquest dolç ens l’ha cedit el Restaurant Cal Jaume de Marganell i també la podeu trobar a la guia del Rebost del Bages. Preneu nota per elaborar un deliciós tiramisú a la catalana.
Ingredients (6 persones):
- 200g de mató de Montserrat de Can Florí
- 350g de nata 35%
- 90g de sucre
- 6 melindros
- 200ml de cafè expresso
- 200ml de ratafia
- Cacau en pols
Elaboració:
- Amb l’ajuda d’un braç triturador, triturem 50g de nata i el mató fins a aconseguir una textura homogènia i evitant que es munti la nata.
- Muntem la resta de la nata amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques o similars. Hi incorporem el sucre i la barreja obtinguda de la nata amb el mató. Continuem muntant el conjunt fins obtenir que se’n dobli el volum.
- Barregem el cafè amb la ratafia. Ho reservem.
- Tallem els melindros per la meitat.
- Hidratem els melindros amb la barreja de ratafia i cafè; i els deixem escórrer lleugerament.
- Preparem un got on muntar el tiramisú.
- Col·loquem al fons del got, la quantitat de melindro escorregut necessari per colgar-lo. Cobrim amb una capa de crema de mató. Afegim al damunt una altra capa de melindro. El cobrim de nou amb la crema de mató. Reservem en fred.
- En el moment de servir, hi espolsem el cacau en pols per sobre.
Bon profit!