Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Croquetes de pollastre i mató

  • Croquetes de pollastre i mató

30 d'abril de 2024



Aquest mes et proposem una recepta que es prepara amb un dels productes locals més destacats del Parc Rural del Montserrat: el mató. 

 

El mató, amb el seu sabor característic i la textura cremosa, harmonitza perfectament amb el pollastre, donant vida a una combinació irresistible que satisfarà, fins i tot, als paladars més exigents.

 

Tant si ets un amant de la cuina tradicional o simplement busques una experiència gastronòmica única, aquest plat et sorprendrà i et deixarà amb ganes de més.

 

Posa’t mans a l’obra i descobreix la fusió perfecta entre tradició i gastronomia!

 

Aquesta recepta la podreu trobar a la guia ‘El mató de montserrat, el formatge del Bages, a la cuina’ una publicació elaborada pel Rebost del Bages en col·laboració amb la Fundació Alícia

 

 

Ingredients (per a 25-30 croquetes)

 

  • 1 ceba
  • 100g de farina
  • 30g d’oli d’oliva verge extra
  • 30g de mantega
  • 600ml de llet
  • 150ml de nata del 35%
  • Un raig de vi ranci
  • 1⁄2 pollastre rostit
  • 250g de mató
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Sal i pebre
  • 1 branca de farigola i romaní

 

Elaboració

 

  1. Poseu l’oli i la mantega a escalfar en un cassó gros. Incorporeu-hi farina i remeneu amb unes varetes. Deixeu que cogui durant uns minuts.
  2. Infusioneu la llet amb la nata, el vi ranci, la farigola i el romaní. Coleu-ho.
  3. Afegiu el mató a la barreja anterior.
  4. Incorporeu, de mica en mica, el conjunt de la llet amb el mató al cassó on hi ha el roux, i remeneu el conjunt. Deixeu-ho coure fins que espesseixi.
  5. Peleu i talleu la ceba ben petita i poseu-la en un cassó a sofregir.
  6. Elimineu la pell del pollastre i esmicoleu-ne la carn. Barregeu-la amb la ceba sofregida.
  7. Mescleu el pollastre i la ceba amb la beixamel obtinguda. Salpebreu-ho.
  8. Reserveu en una màniga pastissera i deixeu refredar durant dues hores en fred.
  9. Feu-ne tires i talleu-les per donar-li la forma de croqueta.
  10. Arrebosseu-les amb farina, ou i pa ratllat.
  11. Fregiu i serviu-les calentes.

 

Consells

 

  • Podeu fer-ne una quantitat més gran i congelar-les. 
  • Quan les vulgueu cuinar, recordeu que les heu de treure del congelador una estona abans de fregir-les perquè no es cremin per fora i restin encara congelades per dins. 
  • Podeu canviar el pollastre rostit per verdures de temporada sofregides (que hagin perdut la majoria d’aigua) o per unes gambes o alguns escamarlans de costa passats per la paella i tallats a trossos petits.

 

Bon profit!

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona