2 d'agost de 2022
Retalls de cuina ens prepara una recepta a base de verdures i mató del Parc Rural del Montserrat. És una recepta lleugera, diferents i fàcil de fer per sorprendre a tots els de casa. Preneu nota:
Ingredients (4 persones):
- 2 carabassons petits
- 250 grams de mató
- 30 grams d’espinacs frescos
- 80 grams de formatge parmesà ratllat
- 1 ceba gran
- 400 grams de tomàquet natural triturat
- 2 culleradetes ben curulles de melmelada de tomàquet
- 1/4 culleradeta de pebre vermell dolç
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Elaboració:
- Preescalfem el forn a 180º.
- Rentem els carabassons, tallem els extrems, i amb l'ajuda d'una mandolina els tallem al llarg en tires d'un gruix de 4,5mm. Si no tenim mandolina els tallem a mà intentant que ens quedin unes tires no massa gruixudes i regulars.
- Pintem les tires de carabassó amb oli, les salem i les cuinem a la planxa un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin tendres. Mentre es refreden preparem el farcit mesclant el mató, amb els espinacs frescos ben picats, el formatge parmesà i una mica de sal i pebre mòlt.
- Tallem la ceba ben petita i la cuinem a foc suau fins que agafi color.
- Afegim el tomàquet natural triturat, la melmelada de tomàquet i el pebre vermell dolç. Quan comenci a fer xup-xup, afegim la sal, el pebre mòlt i l'alfàbrega fresca picada.
- Tastem i rectifiquem de sal si cal. Quan el tomàquet comenci a tenir textura de confitura apaguem el foc i el reservem.
- Preparem els rotllets de carabassó: posem una cullerada de mató en un extrem de la tira de carabassó i a continuació l'enrotllem. Fem el mateix amb la resta de les tires. Quan hàgim acabat repartim els rotllets de carabassó farcits per sobre la salsa de tomàquet.
- Enfornem els rotllets uns minuts perquè acabin d'agafar color.
Bon profit!