29 d'octubre de 2024
Aquest diumenge dia 10 de novembre, Piera tornarà a ser l’escenari de la tradicional Festa de l’Oli, una jornada festiva i gastronòmica destinada a promoure el producte estrella de la zona: l’oli d’oliva, un emblema del Parc Rural del Montserrat. L’esdeveniment se centrarà en donar a conèixer el procés d’elaboració d’aquest preuat producte i en reivindicar la tasca de la xarxa de productors locals.
A partir de les deu del matí i fins a les dues del migdia, els assistents podran visitar els molins de Cal Nasi (a l’avinguda Carretera d’Igualada, 121) i Cal Sadurní (al carrer Marconi, 1). Cada molí oferirà visites guiades per mostrar, de primera mà, el procés d’extracció de l’oli, des de l’arribada de les olives al trull fins que s’extreu l’oli llest per consumir.
La festa començarà amb un esmorzar popular de pa torrat amb oli nou i botifarra, una invitació perquè els visitants gaudeixin dels sabors autèntics de la terra. A més, al final del recorregut, es podrà adquirir oli fresc i recentment envasat.
Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
martinezsrtb@diba.cat