Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Paté casolà de fetge de cabrit

  • PATÉ DE FETGE DE CABRIT

28 de febrer de 2024



Vols deixar sense paraules a tots els teus convidats amb una recepta casolana ben diferent?

 

Aquest mes et desafiem a endinsar-te en el món dels patés amb una recepta que et sorprendrà tant pel gust com per la simplicitat: el paté casolà de fetge de cabrit. 

 

El paté és una de les grans delícies gastronòmiques i avui et convidem a descobrir com preparar-lo des de casa, en qualsevol època de l’any, utilitzant els fantàstics ingredients frescos i naturals que provenen directeament del Parc Rural del Montserrat.

 

Aquesta senzilla recepta la podreu trobar a la guia 'Cabrit, receptes fàcils i saludables', una publicació elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia

 

Gaudeix d’aquesta autèntica explosió de gustos que es convertirà en l’opció perfecta per un bon aperitiu!

 

Posa’t mans a l’obra!

 

 

Ingredients (per a 2 persones)

  • 1 fetge de cabrit 
  • 2 cebes tendres 
  • 2 grans d’all 
  • 1 branca de romaní 
  • 1 branca de farigola 
  • 1 branca de sàlvia 
  • 20 g de mantega 
  • 50 ml de vi ranci o vermut negre 
  • 100 ml de nata líquida 
  • 1 tira de pell de llimona 
  • Pa de pagès 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • Sal i pebre 

 

 

Elaboració 

 

  1. Poleix el fetge del cabrit i talla’l a daus mitjans. Pela i pica les cebes i els alls. 
  2. Posa una paella al foc amb la mantega i un raig d’oli. Daura el fetge a foc mitjà per tot el voltant i reserva’l.
  3. A la mateixa paella sofregeix les cebes i els alls durant 15 minuts, ara a foc suau.
  4. Afegeix-hi el fetge i el vi ranci. Remena-ho i deixa que redueixi.
  5. Posa-hi les herbes, la pell de llimona i un bon raig d’aigua i que cogui durant 10 minuts més.
  6. Afegeix-hi la nata i deixa-ho coure a poc a poc encara uns minuts més fins que quedi un guisat cremós.
  7. Apaga el foc, retira els aromàtics i tritura-ho fins a obtenir un paté de textura cremosa.
  8. Rectifica de sal, pebre i guarda’l en un pot que es pugui tancar hermèticament per a conservar-lo millor.
  9. Per a evitar que s’oxidi per fora, fon una mica més de mantega i unta el paté. Guarda’l a la nevera unes hores fins que prengui textura.
  10. Acompanya el paté amb unes torradetes de pa, pell de cítric ratllat i uns cogombrets en vinagre.

 

Bon profit!

 

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona