29 de maig de 2022
El tomàquet és una de les hortalisses més cultivades al Parc Rural del Montserrat i ara que comença la temporada d’estiu, us proposem que elaboreu una recepta ben fresca que ens suggereix cuina.cat.
Ingredients (4 persones)
- 1 kg de tomàquets de Montserrat
- 300 g de maduixots
- 1 ceba tendra petita (macerada en vinagre perquè perdi la fortor)
- 1 pastanaga
- 2 dl d’oli d’oliva
- 50 ml vinagre de xerès
- Sal
- Pebre
- Sucre
- Gelat de rocafort (o de gorgonzola)
Elaboració:
- Triturem totes les verdures i les fruites fins que quedi una sopa ben cremosa.
- L’amanim amb sal, sucre, oli, vinagre i pebre, i ho tornem a triturar fins que la barreja quedi ben fina.
- Colem la barreja i comprovem l’amaniment per rectificar-lo si cal.
- Deixem refredar la crema
- Finalment, la servim en un plat fondo amb una bola de gelat.
Si voleu hi podeu afegir per sobre cibulet picat i una fulla d’alfàbrega fregida per decorar i donar color al plat.
En el cas que no trobeu el gelat, el podeu per una crema de formatge.
Bon profit!