Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Coca de recapte amb mató i verdures escalivades

  • Guia del mato de Montserrat_baixa_removed_page-0001 (1)

11 de febrer de 2025



La coca de recapte de verdures amb escalivada és una proposta deliciosa i saludable, perfecta per aprofitar els ingredients que tens a la nevera. El nom "recapte" fa referència a la tradició de fer coques amb els ingredients que es tenen a l’abast, aprofitant les verdures sobrants o els productes de temporada. Originalment, aquestes coques eren una manera d’aprofitar els aliments disponibles, creant plats senzills però plens de sabor. 

 

Ingredients: 

  • 500g de farina forta
  • 30g de llevat fresc
  • 5g de sal
  • 200g d’aigua
  • 60g d’oli oliva verge extra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia
  • 2 cebes petites
  • Làmines fines de cansalada pebrada i curada
  • 200g de mató
  • Sal i pebre

 

Elaboració: 

  1. Escaliveu el pebrot, l’albergínia i les cebes.
  2. Peleu-les i talleu-les a tires fines. Reserveu.
  3. Dissoleu el llevat amb aigua. Barregeu-lo amb la farina i deixeu reposar el conjunt, tapat amb un drap humit, fins que dobli el volum.
  4. Amasseu lleugerament la massa obtinguda i afegiu l’oli. Un cop incorporat, deixeu-la reposar, tapada, durant uns 30 minuts més.
  5. Estireu la massa i col·loqueu-hi l’escalivada al damunt. Mulleu-la amb oli.
  6. Coeu la coca al forn a 180oC durant uns 15-20 minuts.
  7. En sortir del forn, incorporeu el mató esmicolat a trossos grossos, les làmines de cansalada pebrada tallades molt fines i ho amaniu tot amb un raig generós d’oli.

 

Aquest plat d’aprofitament és una opció ideal per un sopar lleuger i nutritiu, i permet gaudir de la cuina d'hivern d'una manera saludable. Gaudeix d’aquesta deliciosa coca de recapte, una proposta senzilla però carregada de sabor i frescor. Si vols saber més sobre el mató de Montserrat, no dubtis en llegir la guia de la Fundació Alícia sobre aquest formatge del Bages. Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona