20 d'abril de 2022
Les verdures i el cabrit del Parc Rural del Montserrat són les protagonistes d’aquesta recepta. Un plat complet i boníssim que podeu provar d’elaborar tot seguint la recepta que ens suggereix la Fundació Alícia. Preneu nota:
Ingredients (2 persones):
- 1 cuixa de cabrit desossada
- 1 ceba tendre
- 1 pastanaga
- 6 espàrrecs
- 1⁄4 pebrot vermell
- 1⁄2 pebrot verd
- 1 grapat de bolets
- 1 grapat de tomàquets xerri
- 2 grans d’alls
- 1 gotet de vi ranci o similar
- 2 branques de romaní i farigola
- Herbes fresques (julivert, cerfull...)
- 1 pell de llimona
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
Elaboració
- Tallem el cabrit a daus petits i el salpebrem.
- Per la marinada, col·loquem en un bol el cabrit, afegim oli d’oliva per empastifar tot el cabrit, el romaní, la farigola, la pell de llimona i uns grans de pebre negre. El remenem i el deixem reposar un parell d’hores a la nevera.
- Netegem les verdures. Tallem els pebrots, la ceba tendra, la pastanaga i l’all a tires fines. Seguidament, tallem els espàrrecs i els bolets a trossos.
- Un cop marinat el cabrit, retirem els aromàtics que haureu afegit a la barreja i saltegem el cabrit en una paella a foc viu utilitzant un rajolí d’oli d’oliva de la marinada.
- Quan estigui rostit, afegim el vi ranci i el reduïm tot remenant fins que s’evapori. Retirem el cabrit i el reservem.
- A la mateixa paella, fem el mateix amb les verdures. Primer afegim la ceba i l’all i els cuinem durant un parell de minuts. Posteriorment, afegim els pebrots, la pastanaga, els espàrrecs i els bolets.
Ho remenem i ho coem un minut més. Finalment, afegim els tomàquets.
- Ho saltegem tot fins que quedin al punt.
- Afegim el cabrit, ho remenem tot plegat i ho coem uns minuts més. Ho posem a punt de sal i pebre.
- Finalment, ho servim amb les herbes fresques picades.
Trobareu més receptes amb cabrit al nostre canal de Youtube!
Bon profit!