Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Cabrit amb allada

  • guia-cabrit-siluete-v3-26_page-0001 (1)

10 de març de 2025



Quan el fred es fa sentir, què millor que un plat contundent, ple de sabor que farà que tots els comensals quedin bocabadats? Aquesta recepta de cabrit amb allada és una aposta segura que et conquistarà amb cada mossegada! Perfecte per aquelles nits que necessiten un toc de gourmet, sense complicacions.

 

Ingredients:

  • 400 g de cabrit tallat a trossos
  • 6 alls tendres
  • 2 ous
  • Un raig de brandi
  • Sal i pebre negre
  • Julivert trinxat

Per a la marinada:

  • 2 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 1 cirereta picant
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració: 

 

  1. Per a la marinada, tria un envàs, apte per a microones i que se ajusti a la quantitat de trossos de cabrit que es vulgui marinar.
    Posa-hi un bon raig d’oli i els ingredients de la marinada.
  2. Escalfa-ho lleugerament al microones (1-2 minuts), fins que estigui tebi.
  3. Afegeix-hi el cabrit, tapa-ho i reserva-ho tota una nit a la nevera. 

 

Per fer l’elaboració:

 

  1. Renta i talla a trossos els alls tendres.
  2. Treu la marinada de la nevera i, en una paella a foc mitjà, escalfa un raig d’oli del marinat. Quan estigui calent, afegeix-hi el cabrit i rosteix-lo una mica fins que comenci a daurar-se per fora.
  3. Afegeix els alls tendres i l’all que has fet servir per a la marinada. Remena-ho i fes-ho sofregir durant un minut.
  4. Aboca el brandi i, sense parar de remenar, deixa que s’evapori durant un parell de minuts més, a foc lent, fins que el cabrit estigui fet.
  5. Per a fer els ous escalfats, posa al foc un cassó ben ple d’aigua, amb unes gotes de vinagre, i escalfa-ho fins al punt d’ebullició.
  6. Amb el bull aturat, trenca un ou en un bol i, amb molt de compte, aboca’l al cassó mentre vas remenant l’aigua amb una forquilla per tal que faci com un remolí. Deixa-li uns 4 minuts.
  7. Escorre-ho i, damunt d’un plat, posa-hi sal i pebre.
  8. Posa el cabrit a banda, amaneix-lo amb un raig d’oli i empolsina-ho amb julivert.

 

Amb aquesta recepta de cabrit marinat, el vostre àpat serà tot un èxit. Gaudiu d’un plat ple de sabor, textura i tradició, perfecte per aquells moments especials!

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona