13 d'agost de 2024
Aquesta recepta aprofita l’època d’albergínies per crear una amanida que combina els sabors tradicionals del Bages amb un toc fresc i estiuenc. L’albergínia blanca escalivada destaca per la seva textura i gust, mentre que la combinació amb bacallà esqueixat i tomàquets del Bages fa d’aquest plat una delícia única. Ideal per gaudir-la com a entrant o plat principal, aquesta amanida és un homenatge a la cuina tradicional i a la qualitat dels productes de proximitat.
Ingredients per a 4 persones:
Elaboració:
Escalivar l’albergínia: Preescalfeu el forn a 180 ºC i escaliveu les albergínies fins que estiguin tendres. Peleu-les i talleu-les a trossos. Amaniu amb sal i pebre.
Preparar la base: Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Ratlleu els tomàquets i deixeu-los escórrer per eliminar l'excés d'aigua. Amaniu-los amb sal, pebre, vinagre i oli.
Barrejar ingredients: Esqueixeu el bacallà dessalat i barregeu-lo amb l’albergínia i la ceba. Afegiu-hi el julivert i la menta trinxats. Amaniu amb oli, sal i pebre.
Muntar el plat: Col·loqueu la barreja d’albergínia i bacallà en un plat, i repartiu el tomàquet amanit per sobre. Finalitzeu amb una barreja d’olivada i oli, i espolseu el blat de moro torrat per damunt.
Bon profit!
Font: L’Albergínia Blanca, un Tresor Gastronòmic del Bages